Добре дошли в нашия магазин!
"Силата да избираш"
  Категории

  0

   Продукти

   Вижте всички статии

   Кога е открита за първи път епоксидната смола и къде намира приложение в строителството?

   Кога е открита за първи път епоксидната смола и къде намира приложение в строителството?

   Епоксидът е основен компонент, който се превръща във втвърден краен продукт от епоксидни смоли. За първи път е получен през 1936г. от Пиер Кастан, често се среща с името полиепоксиди, а те съдържат епоксидни групи. Смолите реагират помежду си, а това се случва чрез каталитична хомополимеризация. Това са съвременни реагенти, които действат втвърдяващо. 

   Епоксидната смола може да се употребява за изключително много цели, които ще ви помогнат да направите някои подобрения в дома ви, отвътре и отвън. За да научите повече от тях, останете с нас. 

    

   Свойства на епоксидната смола

   Тя е устойчива на абразия, надраскване и удар. Също така има характерна сила на компресия и смачкване, което я прави подходяща за полагане върху много повърхности и за множество дейности, включително и проекти от типа “направи си сам”. 

   Епоксидните покрития са средно устойчиви на влага, високи температури, масла, грес и други химикали. Освен това имат ниска якост с хлор, метанол, въглеводород, както и когато са в контакт с ултравиолетови лъчи. 

    

   Предимства на епоксидната смола

   Едно от най-добрите ѝ предимства, е че тя е изключително устойчива и именно затова много строители, а и собственици на домове, предприятия и помещения я предпочитат. След втвърдяване те са още по-устойчиви и могат да се използват дори за помещения като гаражи, мазета и други за трайна защита. 

   Освен това, често това е избор, който се прави за подовете, защото е естетически издържан, тъй като има липса на фуги, смоленият под е еднороден, а и има възможност да си направите подово отопление. В днешно време това е вариант за отопление, което не бива да се подценява и ви предлагаме да разгледате възможностите за поставяне на епоксидна смола в дома ви. 

    

   Какъв завършек може да има подът от епоксидна смола?

   Вариантите за покритие са да изберете между матово или гланцово. Особено добре стоят тези две опции, ако сте се насочили към едноцветните възможности, които много често се избират за подовете на предприятия и халета. Имате и други варианти за завършек - сатенен и полумат. Понякога може да се създадат страхотни ефекти, ако подът ви от смола е с мраморен агрегат или има добавка кварц, камъчета, медни или друг тип частици. 

    

   Използването на смола за дърво

   Това вероятно е една от най-разпространените опции, която е позната на много от хората, които тепърва се сблъскват с другите възможности за използване на епоксидната смола. Може да я нанесете върху масата за хранене, плота в кухнята и други елементи в дома ви. По този начин ще получите много по-твърд материал за дома ви, който ще бъде значително по-устойчив, както на счупване, така и на влага. 

   Епоксидната смола може да се използва и за вътрешна употреба, както разбрахте от предната точка. Освен това е страхотен избор за външните части на двора ви или външните помещения - гаража, мазето, сервизните помещения, мокрите помещения и др.

    

   Препоръчваме ви винаги да се насочвате към доверен доставчик, който да ви предостави качествени продукти, с които да направите промените, които искате бързо и ефективно. Използвайте услугите на Izobul, както в избора на епоксидна смола, така и за консултация от специалистите в сайта.

   Остави мнение/коментар

   Код за сигурност
    Все още няма коментари