Добре дошли в нашия магазин!
"Силата да избираш"
  Категории

  0

   Продукти

   Вижте всички статии

   Видовете бои и за какви условия са подходящи те?

   Видовете бои и за какви условия са подходящи те?

   Тъй като боядисването подобрява външния вид на сградите, то е често срещан елемент от проектите за обновяване. Въпреки това, боите имат допълнителни приложения освен естетическите предимства. Познаването на експлоатационните характеристики на всеки тип боя е важно, за да изберете най-добрия продукт за всяко приложение.

    

   Боядисването обикновено се извършва поради следните причини:

   • Защита на повърхностите от насекоми, дъжд, слънцето и други външни фактори
   • По-лесна поддръжка: Добре боядисаните повърхности се поддържат по-лесно чисти и безопасни
   • Повишаване на визуалната привлекателност на повърхността
   • Хидроизолация
   • Увеличаване на издръжливостта на повърхността

   Преди да изберете типа боя за конкретно приложение, трябва да се вземат предвид нейните физични свойства. Добрата боя предлага следните предимства:

    

   • Разумен период на сушене
   • Образува тънък филм без напукване
   • Оформя твърдо и издръжливо покритие
   • Работата му не трябва да се влияе от времето
   • Не е вредно за потребителите

    

   Маслена боя

   Маслените бои се използват като основа и се нанасят в три слоя: грунд, подлак и крайно покритие. Маслените бои могат да постигнат матово и гланцово покритие, като същевременно са издръжливи и достъпни. Характеризират се с лекота на нанасяне, а боядисаните повърхности се почистват лесно. Тази боя обикновено се използва за стени, врати, прозорци и метални конструкции.

    

   Емайлирана боя

   Този тип боя се произвежда чрез добавяне на олово или цинк към лак. Добавят се пигменти за постигане на голямо разнообразие от цветове. Емайловите бои образуват твърди и лъскави покрития, които лесно се почистват. Те се характеризират с това, че са водоустойчиви и химически устойчиви, предлагат добра покривност и запазване на цвета.

    

   Следват някои често срещани употреби на емайлирана боя:

   • Вътрешни и външни стени
   • Дървени облицовки, врати и подови настилки
   • Стълбище
   • Повърхности като ракита, зидария, бетон, гипс, стъкло и метали.
   • Основните ограничения на емайловата боя са бавното съхнене и изискването за титаново покритие преди нанасяне.

    

   Емулсионна боя

   Емулсионните бои използват поливинилацетат и полистирол като свързващи материали и съдържат изсушители като кобалт и манган. Те могат да бъдат на водна или маслена основа, като за постигане на желания цвят се използват пигменти. Емулсионните бои се характеризират с бързо съхнене и втвърдяване, а повърхностите се почистват лесно с вода. 

    

   Циментова боя

   Циментовата боя се предлага под формата на прах, който се смесва с вода, за да се постигне консистенция на боята. Основният материал е бял или цветен цимент, като може да съдържа и пигменти, ускорители и други добавки. Циментовата боя е издръжлива и водоустойчива и обикновено се използва за груби вътрешни и външни повърхности.

    

   Битумна боя

   Сред видовете бои и защитни подови покрития е и битумната боя. Прави се от разтворен асфалт или катран, което му придава характерен черен цвят. Той е водоустойчив и устойчив на алкали, но не е подходящ за приложения, където ще бъде изложен на слънце, тъй като се влошава.

    

   Битумната боя обикновено се използва в помещения постоянно под вода, бетонни основи, дървени повърхности и железни тръби. Той също така помага да се осигури устойчивост на ръжда, когато се прилага в метали.

    

   Алуминиева боя

   Този вид боя се произвежда чрез смесване на алуминиеви частици с маслен лак. Устойчив е на корозия, електричество и излагане на атмосферни влияния. Алуминиевата боя обикновено се използва за метали и дърво, а някои специфични приложения са газови резервоари, резервоари за масло, водопроводни тръби и радиатори.

    

   Антикорозионна боя

   Антикорозионната боя се характеризира със своята химическа устойчивост, както се подразбира от нейното име. Изработен е от масло, цинков хром и фин пясък. Антикорозионната боя има черен цвят и е издръжлива и достъпна. Обикновено се използва за метални повърхности и тръби.

    

   Боя от синтетичен каучук

   Тази боя е направена от разтворени синтетични смоли и може да включва пигменти. Има умерена цена и основните ѝ предимства са химическа устойчивост, бързо съхнене и устойчивост на атмосферни влияния. Боята от синтетичен каучук се използва за бетонни повърхности като цяло, включително пресен бетон.

    

   Независимо коя е боята, която най-добре отговаря на повърхността, която сте избрали е важно да се насочите към правилните доставчици. В Izobul ви очакват професионалисти за консултация и висококачествени продукти. 

    

   Епоксидни бои

   Епоксидните бои са изключително подходящи за подове със силна натовареност. Такива може да са фабрики, супермаркети, обществени предприятия, болници, училища и подобни места с голяма натовареност. Това може да не е само човекопоток, а и пренасяне на тежки предмети по земя често. Епоксидната боя издържа на ниски и на доста високи температури, което я прави подходяща за нанасяне на повече повърхности. 

    

   Акрилни бои

   Акрилните бои може да прилагате върху открити и закрити паркинги и помещения като основа за защита на всеки под изграден от асфалт, цимент или бетон. Имат силна устойчивост, добра адхезия, а също така е с висока покривност и се полага сравнително лесно. Това е и един от най-често използваните материали и предпочитани от строителите. 

    

   Полиуретанова боя

   Полиуретановата боя е познат метод, който се прилага като фино покритие на метални, бетонови, полиестерни и дори дървени повърхности. Може да се използва върху ядки, лодки, кораби и подобни, защото добре си взаимодейства в вода и повърхности постоянно покрити с нея. Има отлично сцепление, твърдост и издържа срещу захабяване. 

    

   Избирайте боите за вашия дом, предприятие или работно място, които да са достатъчно издръжливи, за да може да разчитате на тях дълго време. В Izobul ви очаква голямо разнообразие от висококачествени бои и материали за строителството, с които ще си предоставите спокойствие и професионално изпълнение. 

   Остави мнение/коментар

   Код за сигурност
    Все още няма коментари

   Най-продавани