Добре дошли в нашия магазин!
"Силата да избираш"
  Категории

  0

   Продукти

   Вижте всички статии

   Какви видове хидроизолация съществуват и за какви повърхности са подходящи те?

   Какви видове хидроизолация съществуват и за какви повърхности са подходящи те?

   Качествената хидроизолация е единственият надежден начин да защитите конструкцията на вашата сграда от разрушаваща сила на  проникващата влага. Както вероятно добре знаете, наличието на влага в стените, може да доведе до сериозни последствия, свързани с влошаване на здравословната среда на живот в сградата, поради развитието на мухъл и други вредни микроорганизми. Също така, в дългосрочен период може да е причина и за сериозни щети, които могат да бъдат коригирани единствено чрез извършването на скъпоструващи ремонтни дейности.

   За да си спестите немалко финансови средства, време и усилия, важно е още от начало да се погрижите за качествената хидроизолация на сградата. За да ви помогнем в това начинание, в тази статия ще разгледаме различните видове хидроизолация, като наблегнем на техните предимства, както и за какви повърхности е подходящо да бъдат използвани. Вижте повече в следващите редове.

   Циментова хидроизолация

   Циментова хидроизолация Revinex Flex FP A+B 32kg

   Циментовата хидроизолация е един от популярните видове, които основно намират приложение при хидроизолация на вътрешни мокри помещения. В това число се включват тоалетни, бани, кухни и др. Не е препоръчително да бъдат излагани на пряко действие на UV лъчи и други атмосферни влияния, тъй като самата хидроизолация не може да осигури нужното свиване и разширяване, които традиционно причинява промяната в температурата, или с други думи - липсва ѝ гъвкавост. От друга страна, материалите за циментова хидроизолация се справят чудесно в попълването на пукнатини и пори в бетона, осигурявайки добра защита срещу проникване на влага в конструкцията. Могат да бъдат открити в течна или спрей форма.

   Битумна хидроизолация

   Novatec Plus PA 4,5kg. APP -5*C

   Битумната хидроизолация е още един от добре познатите и широко използвани методи за хидроизолация. Важно е да уточним, че тя се разделя най-общо на два вида: течни битумни покрития, както и битумни мембрани.

   Традиционно, първият вид не е подходящ за повърхности, изложени на пряка слънчева светлина, тъй като това в дълъг период може да разруши битумното покритие. Съществуват и модерни решения, с добавени полимери, които увеличават гъвкавостта и устойчивостта на битумните материали. Те намират приложение за хидроизолиране на бетонни основи на сградите, вътрешни мокри помещения, а също и басейни. 

   Битумните мембрани обикновено изискват поставянето им с горелка, но също така има и самозалепващи се видове. Едно от техните предимства е, че са гъвкави и издържат на много високи температури. Най-често те намира приложение при хидроизолацията на плоски покриви, стени, мазета, вътрешни мокри помещения, както и мостове и други инфраструктурни проекти. 

   Течна хидроизолация

   Течна хидроизолация Neoproof PU W -40 13kg - Бял

    Течната хидроизолацията има свойството лесно да се разтяга и да възвръща първоначалната си форма, без това да оказва влияние върху нейната здравна. В сравнение с мембранните покрития, при които има фуги, то при течната хидроизолация такива няма и това е още едно от нейните предимства. Важно изискване при течната хидроизолация е нанесеният слой да бъде с подходяща дебелина, иначе се рискува покритието лесно да бъде нарушено. 

   Открийте всичко нужно за направата на качествена хидроизолация в онлайн магазина на Izobul.com. Ние предлагаме богата селекция от хидроизолационни материали на едни от водещите производители в бранша, които ви гарантират високо ниво на сигурност, надеждност и качество. Уверете се сами! 

   Остави мнение/коментар

   Код за сигурност
    Все още няма коментари

   Най-продавани