Добре дошли в нашия магазин!
"Силата да избираш"
  Категории

  0

   Продукти

   Вижте всички статии

   Как да изберем правилната хидроизолация за баня и какви са нейните функции?

   Как да изберем правилната хидроизолация за баня и какви са нейните функции?

   Макар понякога да не го осъзнаваме, банята е едно от най-използваните и най-натоварените помещения във всеки дом. Поради нейното основно предназначение, тя е в постоянен контакт с течаща вода и затова именно там се задържа и голямо количество влага. В дългосрочен план, ако не вземете нужните мерки, влагата може да причини изключително сериозни щети не само в банята, но и останалите помещенията на вашия дом. Как може да се предпазите? Краткият отговор е с полагането на качествена хидроизолация за баня.

   Защо хидроизолацията е важна, какви са нейните функции и как да изберем правилната хидроизолация за банята, ще разгледаме в следващите редове. 

    

   Хидроизолацията в банята - защо е толкова важна?

   Вече стана въпрос за това, че влагата може да нанесе сериозни щети, но нека им обърнем повече внимание. Наличието на плочки не е достатъчно условие, което да спре проникването на влагата в пода и стените на банята. Тя може да нанесе сериозни щети на конструкцията в дългосрочен план, като също така може да засегне и вашите съседи. 

   Истината обаче, е че първите  признаци, че имате проблеми с влагата, ще се появят много по-рано. Най-видими са отлепването и падането на плочките, както и поява на мухъл, не само в самата баня, но много по-често отвън - в други граничещи с нея помещения. Освен, че това ще развали красивата визия на жилището ви, наличието на мухъл само по себе си крие и опасности за здравето, създавайки предпоставка за развитието на алергии и други неприятни симптоми. 

   Функциите на качествената хидроизолация са свързани именно с това да предотврати проникването на вода и влага в стените и пода, като едновременно с това гарантира дълъг живот на банята и повече спокойствие за вас, като собственици на жилището. Още една функция, която също не бива да подценяваме е, че тя ще осигури по-добро сцепление между стената и лепилото за плочки. 

   Ако решите да спестите от хидроизолация, по една или друга причина, в бъдеще ще се наложи да вложите значителни средства в скъпоструващи ремонти, с които да отстраните щетите. Именно затова специалистите съветват да не подценявате нейното важно значение. 

    

   Как да изберем правилната хидроизолация за банята?

   Хидроизолация за бани и тераси Neoproof PU360 13kg

   Ако горните аргументи са ви убедили в необходимостта от хидроизолация, то вероятно ще се запитате как да откриете правилната за вашата баня. Тук, разбира се, изборът в известна степен зависи от това дали планирате сами да направите изолацията на вашата баня, или по-скоро ще решите да инвестирате в професионално изпълнение. 

   Съвременните материали за хидроизолация на банята са направите така, че да са лесни за използване, дори и от хора, които не са професионалисти. За целта е важно внимателно да се следват  инструкциите за употреба.

   Най-практичен вариант за банята е течната хидроизолация, като е важно да изберете материали от производител, който предлага гарантирано качество и надеждност. Зоните, където има най-голям шанс да проникне вода, като фугите, около сифоните и т.н. е препоръчително да се увеличи нивото на защита от проникване на влага, като те се обезопасят допълнително с т.нар. хидроизолационни ленти. Благодарение на отличните им свойства, те осигуряват допълнителен защитен слой. 

   Разгледайте предложенията в онлайн магазина на Izobul.com и открийте качествена хидроизолация за баня!

    

   Остави мнение/коментар

   Код за сигурност
    Все още няма коментари

   Най-продавани