Добре дошли в нашия магазин!
"Силата да избираш"
  Категории

  0

   Продукти

   Вижте всички статии

   Хидроизолация на комина необходими материали и инструменти

   Хидроизолация на комина необходими материали и инструменти

   Всяка сграда се състои от основни конструктивни елементи - основи, стени, подове, скелети и покриви. Съвкупността от всички тези части се нарича опорна конструкция и те са също толкова важни за безопасността и ефективността на бъдещите ни домове. За да се изгради сградата правилно във всеки един етап, е необходимо да се използват материали с надеждно качество. 

   За постигане на желания краен резултат трябва да бъдат изпълнени много изисквания, като механична устойчивост и устойчивост, шумозащита, лесен достъп, безопасна работа, енергоспестяване и термо акумулиране и др. Една от най-важните части е покривът и коминната система. За постигане на максимална енергийна ефективност, както и сигурна и стабилна работа на отоплителната инсталация е необходимо правилното й изграждане и хидроизолация.

   Коминът – важна част за всяка сграда

   Коминът е изключително важна част от всяка отоплителна инсталация. Започва от най-ниската част на сградата и завършва над покрива. Съвместимостта на горивните инсталации и коминните системи е гаранция за безопасност, дълготрайна експлоатация и комфорт в домовете ни.

   Самият комин не е сложна технология, но повечето хора не разбират точно неговата функция и начин на работа. Тягата нагоре или изходящият въздух от уреда е резултат от комбинация от височина на комина и температурни разлики между газа и външния въздух. Тази разлика в налягането създава въздушен поток или просто поддържа топъл въздух в стаята. За да се постигне стабилно работеща коминна система и надеждна противопожарна безопасност, при нейното изграждане трябва да се вземат предвид много фактори и физични закони.

   От особена важност е правилно изграждане на коминния изход през покривната конструкция. За да бъде извършен успешно този етап от изграждане на покривната и коминната конструкция трябва да бъдат спазени определени условия като:

   - Правилно планиране на тръбата;

   - Точното местоположение на изхода на комина спрямо билото на покрива;  

   - Задължително да се  избегне  контакт с дървените части на покривната конструкция;

   - Да бъде определена необходимата височина на комина  за правилната  и ефективна работа на отоплителната система;

   - Да се планира точната топлоизолация  и хидроизолация в близост до разклонителната тръба, тъй като  там има най-голяма температурна разлика при експлоатация на отоплителната система.

   Защо е необходима изолация на комина?

   Външните комини са по-податливи на студ от комините, изградени в стените на къща. Вътрешните комини може да се нуждаят от изолация само в областта, която се простира над горната част на покрива, или вътре в неизолиран таван, тъй като останалата част от димоотвода е заобиколена от изолирана къща.

   - Възможност за по дълъг живот на съоръжението

   - За предпазване на самия изход през покрива и предотвратяването на  течове през него

   - Осигуряване високата устойчивост на износване на цялата покривна конструкция

   - Значително намаляване на консумацията на топлинна енергия

   - За добър естетичен вид и цялостен завършек на сградата

   Какъв материал за изолация е най-добрия за Вашия комин?

   Течна хидроизолация

   Връзката на комина с покривните материали е една от най-уязвимите зони от прегряване и пожар. За да се елиминират тези рискове е важно правилното изграждане и уплътнение на коминната система. При добре изградена топлоизолация, трябва да се обмисли внимателно и за подходяща хидроизолация,  която ще спомогне за отличния завършек на цялата  въздуходимна система на сградата. Правилният подбор на хидроизолационния материал е от съществена важност за качественото изпълнение.  Той трябва да не е запалим и токсичен. На пазара се предлагат различни видове хидроизолация, като може да се консултирате със специалистите в нашия уебсайт.

   Обикновено тази хидроизолация е бързосъхнеща, лесна за нанасяне и  може да бъде положена върху всякакъв вид покрития като бетон , мозайка, керамични повърхности, камък  и др. След полагане на слой от нея се осигурява предпазването на повърхностите от влага и вода. Устойчива е на  леко триене и осигурява много добро сцепление с всякакви видове лепила и материали за завършване на покривната и коминна изолация. При полагането, трябва да се спазват определените стандарти за безопасност, като се използват правилните инструменти и специално защитно оборудване.

   Какво е течна хидроизолация и какви са нейните предимства?

   Течната хидроизолационна мембрана е от съществено значение за защитата на много строителни конструкции. Тези гъвкави мембрани се нанасят ръчно с помощта на четка или мече за боядисване, или със спрей-машинка върху повърхности като балкони, подиуми и зелени покриви. Те дори се използват за облицоване на общински резервоари за вода, за да се предотвратят течове. Този тип защита се използва и за удължаване на експлоатационния живот на конструкции като паркинги.

   - Лесно нанасяне – едно от основните предимства е, че течната хидроизолация е изключително лесна и бърза за нанасяне. Това предимство става още по-изразено при хидроизолиране на сложни пространства или пространства с много детайли, тъй като е по-лесно да се хидроизолират тръби и други прониквания с течност, отколкото чрез изрязване и поставяне на листови мембрани.

   - Гъвкавост — Най-добре работещите течни хидроизолационни системи имат гъвкавостта да се разширяват и свиват при температурните промени и да се адаптират към незначителни структурни движения, които са нормални във времето и със слягането на сградата. По този начин хидроизолацията продължава да работи, дори когато е изложена на екстремни атмосферни условия и/или когато се появят малки бетонни пукнатини в основната конструкция.

   - Цялост -  Течно нанесената хидроизолация се втвърдява, за да образува една цялостна твърда мембрана, така че няма ръбове или фуги, които са най-често срещаните места, където хидроизолацията има тенденция да се проваля с времето.

   Съветваме ви да се консултирате при избора на течна хидроизолация със специалистите на Izobul, за да получите информация за самия продукт и съдействие при избора на най-подходящия, както и съвети за нанасяне.

   Остави мнение/коментар

   Код за сигурност
    Все още няма коментари

   Най-продавани