Добре дошли в нашия магазин!
"Силата да избираш"
  Категории

  0

   Продукти

   Вижте всички статии

   Как да изберем подово покритие за гараж?

   Как да изберем подово покритие за гараж?

   Когато трябва да изберете най-подходящия тип подова настилка за гараж, е полезно да помислите за предназначението, което това помещение ще изпълнява. По-конкретно, ще трябва да се запитате: ще бъде ли просто гараж, в който да паркирате колата или мотора си, или ще го използвате като работилница и място за създаване на различни проекти? Ще има ли рафтове, където да съхранявате различни неща или пък там ще стоят дървата за камината? В тази статия сме ви подготвили 3 варианта за настилки, подходящи за гаража.

   Неща, които да обмислите преди да изберете подова настилка за гаража

   Един от най-често срещаните проблеми в приземните конструкции е наличието на влага, която се издига от пода. Влагата в почвата често има своето влияние, създавайки пукнатини, начупвания, грозни мехурчета, отделяне на издатини в пода. Така че, преди всичко, преди да изберете подовата си настилка е полезно да обмислите това дали влагата в гаража ви е по-висока, и ако е така, ще се наложи да вземете допълнителни мерки.

   Освен това подът на гаража трябва да има добра степен на устойчивост на натоварване и триене. Трябва да имате предвид, че няма да полагате особени усилия, за да опазите първоначалното състояние, тъй като в крайна сметка това е гараж и не е помещение, в което се предполага, че ще си почивате и ще извършвате ежедневните си дейности.

   Епоксиден под в гаража

   Епоксидните подове са предпочитани и използвани в търговски помещения или автомобилни шоуруми. Смолата е особено устойчива на драскотини, ожулвания и големи тежести. Освен това е лесна за полагане и не изисква специална поддръжка. Друго предимство: може да се монтира и върху вече съществуващи подове, тъй като има дебелина от няколко милиметра.

   Епоксидно покритие за подове Neopox® W Plus

   Въпреки това, един от недостатъците е лошото прилепване към подлежащите материали в случай на влага.  Това предполага необходимост от третирания след първоначалното ѝ полагане. Това е работа, която трябва да се извърши от опитни специалисти.

   Предимствата на епоксидното покритие са:

   - Бързосъхнещ материал

   - Безвредно за околната среда

   - Устойчив на вода, основи, киселини и различни видове разредители

   - Устойчивост на износване и промяна на цвета

   - Добро сцепление

   Полиуретаново покритие за пода на гаража 

   Полиуретанова боя Neodur

   Полиуретановото покритие е вид полиуретанов лак, който се използва за покриване и защита на цимент, декоративни мазилки и замазки, метални и дървени повърхности. Получава се при реакцията на полиол и полимерен изоцианат или диизоцианат. Неговата гъвкавост му позволява да запази целостта си, което позволява да се използва в много среди. Полиуретановото подово покритие се предлага във версии на водна или маслена основа. Полиуретанът може да бъде двукомпонентен или еднокомпонентен продукт. Финишът може да бъде матов или гланцов.

   Предимства на полиуретановото покритие:

   - Висока устойчивост на абразия 

   - Висока устойчивост на атмосферни влияния 

   - Устойчивост на вода и основи

    

   Акрилна настилка в гаража

   Акрилна боя за подове Neocryl Special

   Акрилът е подово покритие на водна основа, съставено от акрилни полимерни емулсии. Те подобряват и защитават цвета и запазват доброто състояние на вашата подова повърхност. Освен това, това е бързосъхнещо, евтино решение, подходящо за употреба върху циментови, асфалтови и бетонови покрития.

   Този продукт е водоустойчив, което означава, че няма да страдате от мухъл, плесен или други проблеми, които могат да ви тревожат на място като гаража. Също така, синтетичната смола придава бляскав вид на вашите подове или повърхности.

   Предимства на акрилната настилка:

   - Защитава повърхността, върху която е поставена от износване и метеорологичните условия

   - Икономично решение

   - Екологично чист продукт

   - Висока еластичност

   - Водоустойчивост

   - Лесно полагане

   - Не се хлъзга

   - Предлага се в различни цветове

   Както можете да забележите, има достатъчно възможности за подови настилки за гаража, за да имате право на избор. Зависи от бюджета, който бихте били склонни да отделите и желанието на собственика на автомобила. При избора трябва да се има предвид, че евтините покрития трябва да се сменят по-често. Съветваме ви да се консултирате с екипа на Izobul, за да направите най-добрия избор.

   Остави мнение/коментар

   Код за сигурност
    Все още няма коментари

   Най-продавани