Добре дошли в нашия магазин!
"Силата да избираш"
  Категории

  0

   Продукти

   Вижте всички статии

   За какъв тип под е подходящо епоксидно покритие?

   За какъв тип под е подходящо епоксидно покритие?

   Искате ли да придадете красив и блестящ вид на подовете във вашия дом? Или пък търсите устойчиво и дълготрайно решение за индустриален под? Епоксидното подово покритие би могло да ви осигури всичко това. Ако ви е любопитно да научите повече за неговите предимства, както и да разберете за какъв тип подове са подходящи епоксидни покрития, останете с нас до края на тази статия. 

   Какво представляват епоксидните покрития?

   Преди да обърнем по-задълбочено внимание на това върху какви подове могат да бъдат поставени епоксидни покрития, нека изясним накратко какво точно представляват те. 

   Епоксидните подови настилки, известни още като смолисти подови настилки или полимерни подови настилки, най-общо казано представляват смес от две части - епоксидна смола и втвърдител. Химическата реакция създава връзка към субстрата и образува твърда повърхност, характеризираща се със здравина и отличителен блясък. 

   Сред свойствата, които отличават епоксидните подови покрития се нареждат още тяхната устойчивост на високи температури, удари, химикали и др. Всичко това ги прави подходящо решение както за дома, така и за публични и офис сгради и не на последно място - помещение с индустриални цели. 

    

   За какви повърхности е подходящо епоксидното покритие?

   Епоксидно покритие за подове Neopox® W Plus

   Ако имате желание да се възползвате от естетическите или практичните предимства на епоксидните покрития за под, то един от първите въпроси, които вероятно ще си зададете, е за какви подове може да се използват. Нека да разгледаме възможностите в следващите редове.

   Традиционно епоксидните покрития намират широко приложение за бетонови подове. За производствени помещения, които имат необработен бетонен под, епоксидните покрития са естественият избор за осигуряване на високо ниво на защита. Въпреки това, в зависимост от времето, през което подът е бил нетретиран, както и от типа трафик, който е понесъл, субстратът може да е бил структурно компрометиран. В зависимост от дълбочината на повредата е възможно професионалист с опит в епоксидните подови настилки да я поправи. Изборът на епоксидно покритие за бетонен под има потенциала да спести на бизнеса много пари в сравнение с подмяната на целия под.

   Как обаче стои ситуацията, ако например разполагате с плочки или пък дървен под, върху които искате да добавите епоксидно покритие? Възможно ли е това? 

   Епоксидните подови покрития са изключително универсални, въпреки това залепващите свойства на епоксидните покрития все още имат няколко ограничения, свързани с това кои типове повърхности са подходящи за това приложение, без да се притеснявате от разслояване. 

   Теоретично погледнато, върху дървените подове могат да се нанасят епоксидни покрития, но някои видове дърво могат да причинят неправилно залепване на епоксида. Понякога върху повърхността може да се използва специален продукт като грунд за дърво, за да се постигнат по-добри резултати. Предварителната подготовка на дървения под е от важно значение, за да може епоксидното покритие да полепне безпроблемно. Същото важи и за плочките. Традиционно те имат хлъзгав слой, който трябва да бъде премахнат и обработен по определен начин, преди да бъде положено покритието. 

   Специалистите не препоръчват нанасянето на епоксидно покритие върху материали като метал, пластмаса и стъкло, тъй като резултатите традиционно не са задоволителни. 

   Саморазливно епоксидно покритие Epoxol® Design - Base coat

   За да сте сигурни, че вашият под ще изглежда чудесно и ще бъде здрав и устойчив, е важно да изберете подходящите и качествени материали, както и ако нямате опит - да се доверите на специалисти, които си разбират от работата. Не правете компромис с тези важни аспекти, за да може да се насладите на всички предимства на епоксидните покрития за под.

   Остави мнение/коментар

   Код за сигурност
    Все още няма коментари

   Най-продавани