Добре дошли в нашия магазин!
"Силата да избираш"
  Категории

  0

   Продукти

   Вижте всички статии

   Какво е битумен лист и кои са основните му предимства?

   Какво е битумен лист и кои са основните му предимства?

   Използваните днес битумни листове са резултат от непрекъснатото развитие на продукта. Битумът се използва основно при изграждането на покриви, тъй като е достъпен, а в същото време е високо изолационен материал.

   В допълнение, разработването на продукта винаги е свързано с по-нататъшно оптимизиране на ръчната обработка на мембраните за използване при тежки условия на строителните площадки. Качеството на полимер-модифицираните битумни мембрани може да се прочете директно от техническите свойства на мембраните, по-специално топлинните и механичните свойства. Високото качество на материала, свързано с професионалната обработка, е в основата на трайно функционално уплътнение.

   VEDASPRINT BLGR SBS -25ºС

   Нашият екип ще ви представи повече информация за това какво е битумен лист, от къде произлиза и какви са основните му предимства пред други материали.

   История на битума

   Битумът и добрите свойства на този материал са открити преди няколко хиляди години. Естественият асфалт се е използвал по онова време главно поради неговата прилепваща сила за стени и поради неговата водонепропускливост, съответно за уплътняване. Следователно основните области на приложение са строителството и корабостроенето. В допълнение, водните течения в парковете и водопроводите за снабдяване на градовете с битум станаха възможни само (1-ви и 2-ри век сл. н. е.).

   Преди хиляди години е имало важни знания за асфалта в културната зона на Близкия изток между Нил и Инд. Шумерите, вавилонците, асирийците и египтяните са създали високо развита техника за обработка на този естествен материал. Въпреки множеството чудеса на Вавилон, човек може да се изуми от количествата асфалт, което има.

   Близо до град Хит е открит естествен битум с малко примеси, тоест може да се каже почти чист битум, очевидно открит още през 3000 г. пр.н.е. Според Херодот (490-420 г. пр. н. е.) този битум е донесен във Вавилон за строителство. Според многобройни описания град Хит трябва да е бил център на асфалтовата индустрия по това време, обслужвайки шумерите, вавилонците и асирийците в продължение на хиляди години. Думата "асфалт" означава "земя" на гръцки и вероятно идва от Древна Вавилония.

   По онова време естественият битум е бил използван предимно заради способността му да се свързва със стените и непропускливостта за запечатваща вода. Следователно основните области на приложение са строителството и корабостроенето.

   Благодарение на различните разкопки са открити множество древни сгради, в които е бил положен асфалт, като световноизвестната порта на Ищар във Вавилон или висящите градини на Семирамида.

   В строителството асфалтът служи като устойчиво на атмосферни влияния свързващо вещество за тухлени стени, като водоустойчива повърхност за подове, като хидроизолационен слой в бани и тоалетни, както и като пътна настилка.

   Пикът на използване на асфалт от 3000 г. пр. н. е. вероятно съвпада с разцвета на Неовавилонската империя около 500 г. пр. н. е. Второто откритие на естествения асфалт и по този начин на битума започва с времето на просветлението и пътешествията на откритията. През 15 век в Европа са открити много естествени находища на асфалт, напр. в Елзас, Галисия, Румъния и Северна Италия. Около 100 години по-късно са открити големите естествени находища на асфалт в Америка.

   Около средата на 16 век започва добивът на асфалт и отделянето на съдържащия се в него битум чрез варене и топене в медни или железни съдове.

   Едва с развитието на пътното строителство с асфалт през 19 век асфалтовата индустрия получава подем. В същото време започва новото техническо развитие на добива на битум от суров нефт.

   Защо се използва за покриви?

   Битумна хидроизолация VEDATOP SU

   Битумът е популярен покривен материал от хиляди години и има много предимства, които го правят идеален за това приложение. Той е многофункционален, издръжлив, рентабилен и най-важното силно водоустойчив, което го прави идеална система за ново строителство и проекти за ремонт на покриви.

   Покривният филц се произвежда на рула. Обикновено намотки от армиращ материал (обикновено фибростъкло или полиестер) се опъват върху ролки през големи резервоари с разтопено модифицирано асфалтово съединение, докато се наситят с асфалтовата смес, което води до асфалтова намотка. Към долната и горната повърхност на фолиото се добавят топящ се слой и различни покрития в зависимост от функцията, начина на нанасяне и предназначението на даден слой. Асфалтът може да бъде модифициран с редица различни материали, за да осигури различни свойства на мембраната; варовик, пясък и най-важното - полимери.

   Предимствата на битумните листове

   Както разбрахме, битумът се използва в строителството от векове. А това е достатъчно показателно, затова че той е качествен и издръжлив продукт. Ето и някои от предимствата му, които го правят фаворит в строителството.

   - Устойчивост - Основното предимство на битумните листове пред други материали, е че битумът е изключително устойчив на разкъсване, благодарение на комбинацията от фибростъкло и/или полиестерни армиращи слоеве. Тази характеристика прави битумните листове идеалният избор за материал в строителството.

   - Водоустойчивост  – Битумът по своята същност е водоустойчив и няколко слоя от него върху правилно монтиран покрив правят модифицираните битумни покриви най-водоустойчивият предлаган избор на пазара

   - Високо енергийна ефективност  – горният слой може да се третира, за да се добавят характеристики, за да се добави слънчево отразяване и топлинно излъчване, или способност за отразяване на слънчевата светлина и съответно освобождаване на вече абсорбирана топлина. Това помага за намаляване на изискванията за вътрешно охлаждане на вашия имот, което води до по-ниска консумация на енергия.

   - Гъвкавост - Гъвкавите строителни материали са важни не само за устойчивостта на удар, но и за температурни промени. Модифицираният битум се разширява и свива, без да губи формата си, което го прави идеален избор за интегриране в строителството.

   - Лесен за поправка или поддръжка - В случай, че битумните листове нарушат целостта си, ремонтът може да се извърши бързо и ефективно чрез битумни лепенки или лента. Повечето случаи на повреда на покрива с нисък наклон се случват при уплътненията и облицовката, но при професионален монтаж и редовна поддръжка на покрива това не би трябвало да е проблем.

   Чувствайте се свободни да се консултирате с експертите на Izobul.com, които ще ви помогнат да намерите изгодно и ефективно решение за всеки ваш въпрос относно строителни материали и изолация.

   Остави мнение/коментар

   Код за сигурност
    Все още няма коментари

   Най-продавани