Добре дошли в нашия магазин!
"Силата да избираш"
  Категории

  0

   Продукти

   Вижте всички статии

   Как да подготвим дома си за есенно-зимния сезон?

   Как да подготвим дома си за есенно-зимния сезон?

   Подготвянето на дома за есенно-зимния сезон включва няколко задачи извън основното почистване. Когато се налага да се справите с ниски температури и условия, да защитите дома си от влагата и студа, като същевременно се опитате и да намалите бюджета за сметките. Оставащите топли дни са идеалният момент да помислите как да подготвите къщата си за предстоящите месеци.

   Предприемането на превантивни мерки сега, ще ви спести пари в бъдещ план, а и много главоболия, причинени от необходимостта да се справите с по-сериозни проблеми в структурата на вашия дом. Понякога не забелязваме проблемите навреме и става прекалено късно, а моменти като края на лятото са прекрасни, за да си осигурите една топла, уютна и изпълнена с прекрасни емоции зима у дома. Нашият екип е подготвил списък с някои от необходимите задачи, които ще ви осигурят безпроблемен есенно-зимен сезон. Някои от тях ще ви отнемат няколко часа, а за други ще се наложи да предвидите седмица.

   Подгответе дограмата и вратите

   Преди да се захванете с каквито и да било подобрения в дома, уверете се дали вашите врати и прозорци са ефективни. Доброто уплътнение на вашите врати и прозорци през зимата може да ви помогне да спестите пари от разходи за отопление. Въпреки това, когато има процепи между рамката и стената, те могат да внесат неудобни течения в дома ви, което да накара вашата ОВК система да работи по-усилено. Вместо да инвестирате в чисто нови прозорци и врати всеки път, когато забележите повреда, можете да смените някой дефектен елемент, за да подобрите тяхното състояние. Ако обаче дограмата ви е стара, то по-добре се ориентирайте към нейната смяна.

   От съществено значение е да се уверите, че всичките ви прозорци и врати са в отлично състояние, без пукнатини, добре уплътнени. Обходете целия си дом и отбележете кои врати и прозорци имат нужда от ремонт, ако има такива, разбира се.

   Направете проверка на състоянието на покрива

   Средният срок на експлоатация на покрив е около 30 години. Разбира се, независимо от този факт е добре да проверявате състоянието му, тъй като няма защо да се лъжем – това е един от най-важните елементи на всеки дом. Когато става въпрос за проверка за щети, най-важно е да имате предвид вашата безопасност.

   Най-често при щети на покрива може да очаквате течове, което от своя страна ще допринесе за повреди и в дома ви, което не бихте желали да се случи, нали? А най-подходящият момент да се заемете с ремонт на покрива е точно сега, точно преди времето да се е влошило и да има потенциална опасност от дъждове, а по-нататък и снеговалежи. Дори и малък теч може да допринесе за скъпи повреди.

   Ако откриете повреди, винаги може да разчитате на хидроизолацията. Течната хидроизолация е чудесен материал, който ще помогне в предотвратяването на бъдещи течове, действащ като преграда между вашия дом и външните метеорологични условия.  Ако в момента няма налични щети по покривната конструкция, ви съветваме да обмислите поставянето на хидроизолация, тъй като тя ще ви даде спокойствие и сигурност, като ще предотврати и възможни щети върху самата сграда.

   Не забравяйте да обърнете и внимание на улуците. Почистете ги, а ако има места, които позволяват течове, ги уплътнете или пък подменете с нови.

   Погрижете се за откритите части

   Независимо дали живеете в къща и разполагате с двор, или в апартамент с чудесна тераса, краят на лятото и началото на есента е времето, когато трябва да се погрижите за тях и да ги зазимите.

   Ако се нуждаете от мотивация, за да изпълните есенните дейности по грижа за моравата и градината, помислете за всички удоволствия, на които сте се отдали през пролетта и лятото. За да сте сигурни, че ще се радвате на същите резултати през следващия сезон, отделете време през есента, за да подготвите моравата и зелените площи за предстоящите студени месеци.

   Ако разполагате с тераса, това е и перфектният момент да се погрижите за ръждата и дървото. Имайки предвид, че през зимата ще използвате мястото изключително рядко, премахнете мебелите или ги покрийте добре. Съветваме ви да приберете цветята си вътре, тъй като спадането на температурите има възможност да не им се отрази добре. Причината да подготвите терасата за по-студените месеци е именно, за да запазите мебелите в добро състояние и да не се налага през следващата година да търсите нови мебели. Това е и моментът, когато трябва да огледате за щети като пукнатини, мухъл, плесен или повредена мазилка. Поправете ги сега, тъй като предстоящите месеци предполагат, че времето ще бъде студено и с висока влажност, като следователно гореописаните проблеми ще се задълбочат.

   Дворът от своя страна също иска необходимата поддръжка. Работата в градината никога не приключва, а през есента това означава, че трябва да се подготвите за идващите зимни месеци. Започнете с почистването от вече прецъфтелите растения и се постарайте да почиствате редовно падащите на земята листа. Погрижете се за растенията и покрийте тези, които е необходимо. Сега е и моментът да засадите някои луковици, за да им се радвате още през първите пролетни и слънчеви дни. Цветята, които са в саксии, приберете вътре, за да не пострадат от ниските температури. Като последна стъпка ви съветваме да не забравяте градинските мебели и да се погрижите за тяхното състояние, като ги покриете.

   Внесете уют и топлина

   През студените месеци определено прекарваме повече време у дома. Есента е сезон на промяна, а както това се случва навън, така трябва да се случва и вътре. Декорацията на дома е прекрасен начин да се пренесете в момента, но има и други неща, с които трябва да се заемете предварително. Погрижете се за основното почистване на дома ви. Прегледайте внимателно и състоянието на климатика, или каквото отопление използвате. А ако сте от късметлиите, разполагащи с камина, почистете нея и комина, за да не сте изненадани, когато навън температурите се понижат. За финал се развихрете и изберете есенно-зимна декорация, много свещи и топли одеяла.

   Домът е нашата крепост и ние трябва да се грижим за нея. Запретнете ръкави, направете списък и започнете да извършвате задачите една по една. Ако откриете повреди във фасадата или външните части на дома ви, потърсете съдействие от нашия екип, който ще ви ориентира при избора на правилните материали. Ако не сте убедени, че можете да се справите сами, потърсете съдействие от страна на професионалисти, така ще бъдете сигурни, че необходимите ремонтни дейности са извършени преди времето да се влоши. 

   Остави мнение/коментар

   Код за сигурност
    Все още няма коментари

   Най-продавани